Desserter

Espressobrud

Nemt og fint til gæster, der måske bare skal have lidt sødt til kaffen. Jeg synes, det ser fedest ud at lægge den store plade med chokolade og bling på et bræt eller fad og knuse den med en kagerulle eller lignende. Så kan alle selv hapse små stykker

Espressobrud  (en stor pladefuld)

DET SKAL DU BRUGE
200 g mørk chokolade,
ca. 65 %
50 g mælkechokolade
10 g knuste espressobønner
evt. lidt guldstøv

 

PRØV OGSÅ: Tiramisu med espresso og mascarponecreme

 

Opskrift - sådan laver du espressobrud

1. Hak den mørke og den lyse chokolade hver for sig. Kom halvdelen af den mørke chokolade i en skål, og sæt den over vandbad (husk, at skålen ikke må røre vandet, når du laver vandbad). Lad chokoladen smelte. Tag den af varmen, og rør den resterende mørke chokolade i. Hæld chokoladen ud på et stykke bagepapir, pas på, den ikke flyder for meget ud (brug evt. en bakke eller et fad med kant).

2. Smelt mælkechokoladen på samme måde, fyld den i en sprøjtepose, og sprøjt den på den mørke chokolade. Drys med knuste espressobønner og guldstøv, og lad chokoladen sætte sig (gerne til næste dag).
Chokoladen holder sig mindst en uge, køligt.

TIP: Du kan erstatte espressobønnerne med kakaonips. Det giver knas og dybde - men ikke kaffesmag.

 

Læs mere om: