Desserter

Donuts med kaffeglasur

17. februar 2014
af Katri Schröder
Foto: Kuvat Reetta Pasanen
Bagels skal ikke bages, men koges i olie. Spis dem helst, mens de er helt nybagte. Få opskriften på donuts med kaffeglasur her

Donuts med kaffeglasur ca. 20 stk. (40 min/hævetid 50 min)

INGREDIENSER

100 g smør 2½ dl mælk 25 g gær 3 spsk. lunkent vand 1 tsk. kardemomme 1 knivspids salt 1 dl sukker 1 æg + 1 æg til pensling ca. 8 dl hvedemel ca. ¾ l smagsneutral olie til stegning   KAFFEGLASUR OG PYNT 1 tsk. instant espressopulver ca. 2 spsk kogende vand 3 dl flormelis 100 g mørk chokolade  

Opskrift - sådan laver du donuts med kaffeglasur

1. Smelt smør i en gryde, og rør mælk i. Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt kardemomme, salt og sukker. Hæld smørblandingen i sammen med ægget, og rør godt. Tilsæt mel lidt ad gangen, og ælt til en glat og smidig dej. Lad den hæve tildækket i 30 minutter.

2. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og udstik den i tykke cirkler på 9 cm i diameter. Udstik et hul i midten af hver dejcirkel på 2 cm. Lad dejringene hæve tildækket i 20 minutter.   3. Opvarm olien i en gryde, og steg dejringene nogle stykker ad gangen, til de er gyldne på begge sider. Afdryp på fedtsugende papir.   4. Kaffeglasur: Rør espressopulver ud i vandet, og rør det sammen med flormelis til en tyk glasur. Fordel glasuren på de afkølede donuts, og lad den størkne. Smelt chokoladen over vandbad, og dryp den i zigzagmønster hen over donuttsene.   PRØV OGSÅ: Lækre hjemmebagte berlinere