Chokoladebarer med solbær og macadamianødder
Desserter

Chokoladebarer med solbær og macadamianødder

af Emil Obel/Den store bagedyst DR1 12. november 2018
Emil lavede de lækre chokoladebarer i Den store bagedyst. Pak dem fint ind, så er de nemme at have med på farten. Her får du opskriften på chokoladebarer med solbær og macadamianødder
12 personer
Tid i alt 1 t og 30 min

MACADAMIACOOKIE

  • 75 g smør, blødt
  • 100 g sukker
  • ½ tsk. salt
  • 50 g muscovadosukker
  • 1 æg
  • 120 g macadamianødder
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 30 g kartoffelmel

SOLBÆRGELÉ

  • 5,75 blade husblas
  • 300 g solbær
  • 75 g sukker

OVERTRÆK

  • 700 g mørk chokolade
  • 50-100 g kakaosmør

Opskrift - sådan laver du chokoladebarer med solbær og macadamianødder

  Macadamiacookie
  1. Tænd ovnen på 170° varmluft.
  2. Rør smør og sukker sammen. 
  3. Tilsæt muscovadosukker, salt og æg og rør godt.
  4. Blend macadamianødderne til fint mel og rør dem i dejen med bagepulver, vaniljepulver og kartoffelmel.
  5. Smør dejen ud så det dækker en hel foret bageplade og bag i 13-15 minutter ved 170° varmluft. Den skal være jævn gylden.
  Solbærgelé
  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Kog solbær møre med sukkeret til præcis 2,5 dl grød er tilbage.
  3. Smelt husblassen i grøden og hæld den i et fad, som stilles på frost for at køle ned, mens cookien bager færdig.
  Samling
  1. Når bunden kommer ud af oven udstikkes 2 rektangulære bunde med en stor smurt form.
  2. Geléen spredes ud over den ene bund i formen, og den anden bund ligges forsigtigt oven på. Stil på frys til geléen har sat sig helt.
  Overtræk
  1. Temperer chokoladen i mikroovn ved at varme det op i meget korte intervaller til det hele er smeltet. Chokoladen må ikke overstige 34° - hvis det sker tilføjes 1/3 hakket chokolade mere og det smeltes med.
  2. Kakaosmøren tempereres ligeledes og hældes lidt ad gangen i chokoladen, til man har den rette konsistens - chokoladen skal være tyndtflydende.
  Samling
  1. Fjern formen fra barrene og skær dem ud med en stor skarp kniv.
  2. Smør en smule chokolade på undersiden af barrene og placer dem på et skærebræt. Sæt dem kort på frys til bunden er sat.
  3. Placer dem derefter på en 2 riste med det tynde lag chokolade mod risten.
  4. Hæld chokoladen ud over dem alle. Bank/ryst risten så overskydende chokolade drypper af og barrene dækkes helt. Lad chokoladen sætte sig på køl.
  5. Pil barrene af ristene med en lille palet og skær ”fødder” af.
  6. Hvis ønsket kan herefter de pakkes ind.
  Opskriften er fra "Den store bagedyst" på DR   Få alle opskrifterne fra denne uges "Den store bagedyst" på dr.dk/mad   PRØV OGSÅ: Sprød og saftig pistaciestjerne  

Andre lækre opskrifter