Lars Ranek
Desserter

Brombær med hvid chokolade og vaniljeis

Brændt hvid chokolade, lakrids og brombær giver en helt unik dessert, der virkelig smager skønt.

Brombær med hvid chokolade og vaniljeis til 4 personer

INGREDIENSER

BROMBÆRSAUCE
300 g frosne brombær (til saucen)
4 spsk. muscovadosukker
1 tsk. lakridspulver

BRÆNDT HVID CHOKOLADE
50 g hvid chokolade

ENDVIDERE
250 g friske brombær
16 estragonblade
1 l god vaniljeis

DRYS
lakridspulver

Opskrift - sådan laver du brombær med hvid chokolade og vaniljeis

1. Kog brombær, sukker og lakridspulver op, til sukkeret er smeltet. Si saucen, og afkøl den helt.

2. Hak chokoladen fint, og fordel den i en bradepande foret med bagepapir. Rist den i en 200° varm ovn i 4 minutter. Tag den ud, og afkøl den helt.

3. Hak chokoladen til groft drys. Fordel lidt af saucen i bunden af 4 skåle eller tallerkener, og sæt hele friske brombær på. Drys med brændt hvid chokolade, og kom en kugle is på. Drys med lakridspulver og estragon. Servér straks.

PRØV OGSÅ: Muffins med lakrids