Blåbærkonfekt
Desserter

Blåbærbjerge - Nem konfekt

af Julie Hey 7. februar 2022
Foto: Bjørn Jakobsen
Blåbærbjerge er konfekt af tørrede blåbær, marcipan, kakao, hvid chokolade og kandiserede blåbær.

Blåbærbjerge

  • 20 g tørrede blåbær
  • 250 g marcipan
  • 1 spsk kakao
  • 150 g hvid chokolade
  • Kandiserede blåbær
  • Sølvglimmer, her Hologram fra Specialkøbmanden

Sådan laver du blåbærbjerge

  1. Hak blåbærrene og ælt dem ind i marcipanen sammen med kakao.
  2. Pres massen flad, ca. 1 cm høj, og skær ud i trekanter
  3. eller form dem som små toppe/bjerge.
  4. Sæt på køl i 30 min. og dyp dem i smeltet hvid chokolade
  5. (se boksen nedenfor).
  6. Drys med hakkede kandiserede blåbær og lidt sølvstøv.

TIP: Læg den hjemme­lavede konfekt i små æsker med silkepapir, og brug dem som værtinde- eller mandelgaver.

De kandiserede blåbær og sølvdrysset er fra Specialkøbmanden til hhv. 35 kr. for 25 g og 38 kr. for 17 g. Specialkøbmanden har al pynten, vi har anvendt her på siderne.

Dyp i smeltet chokolade

Hvis du ikke vil risikere, at overtrækschokoladen bliver grå og mat, skal den tempereres:

Skrab chokoladen i fine flager med en skarp køkkenkniv. Kom totredjedele i en varmebestandig skål eller gryde og sæt den over vandbad. Opvarm chokoladen til maks. 50 grader for mørk og 40 grader for hvid, da den ellers let bliver grynet.

Tag gryden af varmen, tilsæt den sidste tredjedel chokolade og rør, til den er smeltet. Lad chokoladen køle ned til 31 grader og varm den evt. op med en hårtørrer, hvis den bliver for kold. 31-33 grader er perfekt temperatur for dyppechokolade.

Køl evt. den dyppede konfekt ned udendørs gerne under et halvtag - og ikke i køleskabet.