Desserter

Appelsin-sjapis

20. juli 2011
af Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Bjørn Jakobsen
En anderledes sorbet-lignende isdessert, anrettet flot i appelsinskaller.

En anderledes sorbet-lignende isdessert, anrettet flot i appelsinskaller.Appelsin-sjapis (ca. 1½ liter)

Ingredienser Fremgangsmåde 300 g sukker¼ l vand1 l friskpresset appelsinsaft,evt. af blodappelsinGem evt. rensede appelsin-skaller til serveringCitronmelisse Sukker og vand koges, til sukkeret er opløst. Afkøl.Bland den kolde sukkerlage med appelsinsaften og stil det i fryseren.Rør i isen med jævne mellemrum.Når den er frosset, kan den anrettes i appelsinskallerne og stilles tilbage i fryseren igen.Server pyntet med citronmelisse.

6 lækre opskrifter på rigtig sommeris, med masser af frisk frugt og lidt for enhver smag.

Appelsin-sjapis Bananpindemed chokolade Blåbærparfait Hindbær-yoghurtis Jordbæris Karlas frugtispinde