græskartærte
Desserter

Amerikansk græskartærte

af Emma Martiny 1. februar 2021
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
En pumpkin pie med masser af lune krydderier hører efteråret til. Her får du opskriften på en skøn amerikansk græskartærte

Amerikansk græskartærte

Tid: 20 minutter. Hviletid: 30 minutter. Bagetid: I alt 1 time og 25 minutter Antal personer: 8  

DET SKAL DU BRUGE

  FYLD: 400 g hokkaidogræskar 3 æg  2 dl piskefløde 100 g muscovadosukker 50 g sukker 1 tsk. stødt kanel 1 tsk. stødt ingefær ½ tsk. stødt kardemomme ½ tsk. stødt nellike ½ tsk. stødt allehånde ½ tsk. fintrevet muskatnød 1 nip salt  
  TÆRTEBUND: 300 g hvedemel 3 spsk. sukker ½ tsk. salt 250 g smør 5-6 spsk. vand æggeblomme til pensling 1 tærteform, ca. 27 cm i diameter 1 lille kageudstikker med bladmotiv  
  PRØV OGSÅ: Græskartærte med vanilje og chokolade  

Opskrift - Sådan laver du amerikansk græskartærte

  1. FYLD: Tænd ovnen på 175°.   2. Skrub græskarret, og halvér det. Fjern kernerne med en ske, og sæt de halve græskar på en bageplade beklædt med bagepapir med skindsiden opad. Bag dem i ovnen i 45 minutter, eller til græskarkødet er helt mørt.   3. TÆRTEBUND: Bland mel, sukker og salt i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr det ud i melet. Gør det hurtigt, så smørret forbliver koldt. Tilsæt 5-6 spsk. vand, til dejen kan samles. Tryk dejen sammen på en bordplade til en flad kugle. Pas på med ikke at arbejde for længe med den, så smørret smelter. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i mindst 30 minutter.   4. FYLD, fortsat: Lad græskarret køle lidt af, og læg 400 g af græskarkødet i en blender. Kassér skallen. Blend græskarkødet sammen med æg, fløde, muscovadosukker, sukker og alle krydderierne, til konsistensen er glat.   5. Rul tærtedejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Skær en cirkel, der passer i tærteformen, og flyt den over i formen. Tryk kanterne på plads, og fordel græskarfyldet oven på tærtebunden. Udstik små blade af den resterende tærtedej med en småkageform, og fordel dem på kanten af tærten. Pensl dejen med æggeblomme, og bag tærten i ovnen i ca. 40 minutter ved 175°, til den er flot gylden.  
 

Hvornår spiser man græskartærte?

I Amerka er græskaret et symbol på høstsæsonen, og man spiser derfor oftest pumpkin pie i løbet af efteråret og i starten af vinteren. Mange amerikanere spiser især græskartærte til Thanksgiving, og herhjemme er mange begyndt at servere tærten i forbindelse med Halloween.