Desserter

Abrikostærte med bær

af Lynn Andersen 23. oktober 2008
Tid: 30 min. + bagetidDej:200 g (3½ dl) mel125 g smør90 g (1 dl) sukker1 ægKagecreme:3 æg6 spsk sukker1½ spsk majsstivelse2 dl mælk½ tsk

Tid: 30 min. + bagetidDej:200 g (3½ dl) mel125 g smør90 g (1 dl) sukker1 ægKagecreme:3 æg6 spsk sukker1½ spsk majsstivelse2 dl mælk½ tsk vaniljesukker1 spsk smør1 spsk piskefløde1½ tsk cognacFyld:½ kg frugt: abrikoser (evt. fra dåse), melon, nektarin, brombær, blåbær m.m.3 spsk abrikossyltetøjHak mel, smør og sukker sammen i en foodprocessor eller skål, til det er godt smuldret. Kom et letpisket æg i og saml dejen hurtigt. Pak den i plastfilm og lad den hvile koldt ca. 1 time.Opvarm ovnen til 200 grader.Drys lidt mel på bordet. Rul halvdelen af dejen ud til en rund plade og læg den i en tærteform med løs bund. Lad den hvile 10 min. Prik dejen og forbag tærtebunden 10-15 min.Pisk æg og sukker til cremen sammen i en skål. Drys majsstivelsen i, mens der piskes. Bring mælken i kog over svag varme og hæld den langsomt i æggeblandingen. Kom det hele tilbage i gryden og pisk, indtil blandingen tykner, ca. 4 min. Bring den i kog og lad den koge 2-3 min.Tag gryden fra varmen og tilsæt smør, vaniljesukker og cognac. Kom cremen i en skål, dæk den til og stil den i køleskabet.Når den bagte tærtebund skal fyldes, fordeles cremen i bunden. Rens frugterne og skær dem ud. Begynd med store stykker frugt (her abrikos) og fyld ud med bær (her brombær).Smelt syltetøjet med 1 spsk vand og pensl tærtefyldet med det.Tip: Abrikostærten rækker til ca. 8 personer.