
Mad
De lækreste marinader til grillmaden
30. juni 2017af Marie Melchior & Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft
Lad kødet trække i en nem marinade, inden du griller det. Så bliver det både mørt og ekstra velsmagende. Her får du fire bud på lækre og velsmagende marinader
Fire lækre marinader til grillmaden
Sennepsmarinade med citron og timian Tid: 5 minutter Perfekt til al slags fjerkræ. DET SKAL DU BRUGE 1 fed hvidløg 3 kviste frisk timian saft fra 1 citron 2 spsk. dijonsennep 1½ dl rapskimolie (eller olivenolie) 1 spsk. honning SÅDAN GØR DU Hak hvidløg og timian groft. Blend alle ingredienserne sammen med en stavblender, til det får en cremet konsistens. Lad kødet trække i marinaden i mindst 30 minutter på køl, før du griller det.
Marinade med mangochutney Tid: 5 minutter Velegnet til svinekød, f.eks. koteletter, schnitzler eller skinkekød i strimler. DET SKAL DU BRUGE 1 skalotteløg 1 fed hvidløg 2 spsk. æbleeddike 2 spsk. mangochutney 1 dl rapskimolie (eller olivenolie) SÅDAN GØR DU Rør finthakket skalotteløg og hvidløg op med eddike, chutney og olie. Lad kødet trække i marinaden i mindst 30 minutter på køl, før du griller det. Ingefærmarinade med lime og citrongræs Tid: 5 minutter Fin til alle typer fisk. DET SKAL DU BRUGE 2 cm frisk ingefær 1 tsk. korianderfrø saft og fintrevet skal af 1 limefrugt 1 stilk citrongræs ½ dl rapskimolie med citron ½ dl rapskimolie med chili 2 spsk. friske korianderblade SÅDAN GØR DU Skræl og hak ingefær fint. Stød korianderfrø i en morter. Bland ingefær, korianderfrø, limesaft og limeskal sammen. Fjern de yderste blade af citrongræsset, og hak stilken helt fint. Bland citrongræs og de 2 slags olie med de øvrige ingredienser. Rør friske korianderblade i. Lad fiskekødet trække i marinaden i mindst 30 minutter på køl, før du griller det. PRØV OGSÅ: Tænd op i grillen til gæstemiddagen. Her får du en sommerlig 3-retters menu Rødvinsmarinade med rosmarin og estragon Tid: 5 minutter Især god til oksekød, f.eks. bøffer eller wokstrimler. DET SKL DU BRUGE 1 fed hvidløg 3-4 kviste rosmarin 1 bundt estragon 1 dl rødvin 1 spsk worcestershiresauce 1 dl olivenolie friskkværnet peber SÅDAN GØR DU Hak hvidløg, rosmarin og estragon groft, og rør det op med rødvin, worcestershiresauce, olie og peber. Lad kødet trække i marinaden i mindst 30 minutter på køl, før du griller det. Tip: Marinaderne kan sagtens laves på forhånd. Opbevar dem i et glas med låg på køl.