
Cremet kartoffelsalat med estragon og kapers
21. maj 2013Cremet kartoffelsalat med estragon og kapers (4-6 personer)
Ingredienser
1 kg små kartofler med skræl
3 (nye) letkogte gulerødder
8 små cornichoner
ca. 2 spsk. grillede røde
peberfrugter i olie (fra glas)
1 bdt. forårsløg, fintsnittet
evt. 2 spsk. kapers
Hjemmerørt mayo:
1 helt æg (evt. pasteuriseret)
1 æggeblomme
(evt. pasteuriseret)
1 nip salt
1-1½ dl let solsikke-, oliven- eller rapsolie
1 spsk. estragonsennep
2 tsk. citronsaft
1 fed hvidløg, presset
1 spsk. friskhakket estragon
1-2 spsk. friskhakket kørvel
salt og kværnet peber
Opskrift - Sådan laver du cremet kartoffelsalat med estragon og kapers
1. Vask og kog kartoflerne i 10-12 minutter i saltet vand. Sluk, og lad dem køle af. Kog gulerødderne knap møre, og køl dem af. Skær kartoflerne i halve eller skiver. Skær gulerødder, cornichoner og peberfrugter i små stykker. Hak forårsløgene (gem lidt til drys).
2. Lad æggene få stuetemperatur. Kom dem i en blender med salt, og kør dem luftige. Tilsæt olie, lidt ad gangen, mens blenderen kører (du kan også bruge en stavblender). Fortsæt, til konsistensen er tilpas fast.
3. Rør med håndkraft sennep, citronsaft, hvidløg og krydderurter i, og smag den godt til med salt og peber. Vend de øvrige ting i (samt evt. kapers), og lad salaten trække i mindst 1 time. Smag den til igen, da kartoflerne suger meget smag. Drys med forårsløg eller krydderurter.