Citrontærte med friske bær til 8 - 10 personer
Tid: 1 time. Bagetid: 25 min
INGREDIENSER BUND 2½ dl hvedemel ½ dl sukker 1 vaniljestang 150 g smør 1 firkantet tærteform med aftagelig bund på ca. 20 x 25 cm
FYLD 3 æg 2 dl sukker ½ dl hvedemel 1 usprøjtet citron
PYNT flormelis 300 g friske bær
Opskrift - sådan laver du citrontærte med friske bær
1. Bund: Blend mel, sukker, vaniljestang og smør sammen i en foodprocessor. Beklæd tærte-formen med bagepapir, og hæld dejen i (du kan også bruge en springform på ca. 22 cm i diameter). Bag kagen i ovnen ved 200° i 12-15 minutter. 2. Fyld: Pisk æg og sukker godt sammen med en elpisker til en tyk masse. Rør mel i med en ske, og rør derefter 6 spsk. citronsaft i sammen med fint-revet skal af hele citronen. Hæld forsigtigt fyldet i den forbagte tærtebund. Sæt kagen tilbage i ovnen, og bag den færdig, i ca. 10 minutter. Afkøl kagen, og pynt med flormelis. Skær den i små firkanter, og servér med friske bær til.
PRØV OGSÅ: Muffins med hvid chokolade og citron