https://imgix.femina.dk/media/article/1412-citrontaerte.jpg
Mad

Citrontærte med friske bær

25. marts 2014
af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
Servér evt. kagen med vaniljeis eller flødeskum som en fyldig dessert - mums!

Citrontærte med friske bær til 8 - 10 personer

Tid: 1 time. Bagetid: 25 min INGREDIENSER BUND 2½ dl hvedemel ½ dl sukker 1 vaniljestang 150 g smør 1 firkantet tærteform med aftagelig bund på ca. 20 x 25 cm FYLD 3 æg 2 dl sukker ½ dl hvedemel 1 usprøjtet citron PYNT flormelis 300 g friske bær

Opskrift - sådan laver du citrontærte med friske bær

1. Bund: Blend mel, sukker, vaniljestang og smør sammen i en foodprocessor. Beklæd tærte-formen med bagepapir, og hæld dejen i (du kan også bruge en springform på ca. 22 cm i diameter). Bag kagen i ovnen ved 200° i 12-15 minutter. 2. Fyld: Pisk æg og sukker godt sammen med en elpisker til en tyk masse. Rør mel i med en ske, og rør derefter 6 spsk. citronsaft i sammen med fint-revet skal af hele citronen. Hæld forsigtigt fyldet i den forbagte tærtebund. Sæt kagen tilbage i ovnen, og bag den færdig, i ca. 10 minutter. Afkøl kagen, og pynt med flormelis. Skær den i små firkanter, og servér med friske bær til. PRØV OGSÅ: Muffins med hvid chokolade og citron

Læs også