Mad

Cirtonstegt kyllingelår med krydrede ris

af Louisa Lorang 24. maj 2010
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er citronstegt kyllingelår med krydrede ris. Få opskriften her

3-4 hele kyllingelårsaft af ½ økologisk citron½ økologisk citron i skiver2 spsk. flydende honning1 spsk. smørsaltENDVIDERE:1½ dl ris½ spsk. smørlidt olie1 kanelstang8-10 let knuste karde-mommekapsler3 dl vand1 tsk. salt2 gulerødder, fintrevne½ dl sultanarosiner1 dl ristede hakkede mandlerRAITA:2 dl drænet yoghurt½ bundt mynte, hakket1 skoleagurk i terningersaltlidt citronDel kyllingelårene i to, og læg dem på bagepapir på en bageplade. Kom citronsaft, honning og smør på lårene, og læg citronskiverne på under kyllingen. Drys kyllingen med salt, og steg den ved 220° i 25 minutter, eller til den er gylden og gennemtilberedt.Skyl risene, og sautér dem i lidt smør og olie i en varm gryde. Kom kanel, kardemomme, vand og salt ved, og læg låg på. Skru ned til lav varme, og lad det simre i 10 minutter. Kom gulerødder, rosiner og mandler i gryden. Sæt låget på igen, og lad risene trække i 15 minutter. Rør i risene med en gaffel, og smag til med salt.Rør yoghurten med mynte og agurk, og smag til med citron og salt.Servér kyllingen med ris og raita.Opskriften er til to personerFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag Tirsdag Onsdag Fredag