
Mad
Chili con carne med kalvekød og avocadotopping
16. februar 2015af Susanne Plamqvist
Foto: Henrik Freek Christensen
I denne uge skal depoterne fyldes op med proteinrige bønner og linser. Her får du opskriften på chili con carne med kalvekød og avocadotopping
Chili con carne med kalvekød og avocadotopping til 4 personer
Med spiseklare bønner fra dåse kan du sætte en dejlig portion chili con carne på bordet om en halv time.
INGREDIENSER 100 g bacon (i et helt stykke) 2 fed hvidløg 1 dåse kidneybønner (250 g) 1 spsk. olie til stegning 500 g hakket kalvekød 2 tsk. røget paprika 2 tsk. stødt koriander ½ dl stærk chilisauce 1 dåse flåede tomater med chili salt og friskkværnet peber AVOCADOTOPPING 2 modne avocadoer 2 modne tomater ½ frisk rød chili skal og saft af 1 usprøjtet limefrugt TIL SERVERING ½ pose nachos 2 håndfulde rucolaOpskrift - sådan laver du chili con carne med kalvekød og avocadotopping
1. Chili con carne: Skær bacon i tern eller tynde strimler. Pil og hak hvidløg. Skyl bønnerne med koldt vand i en sigte. Steg bacon i lidt olie i en tykbundet gryde – hæld eventuelt fedt fra. Tilsæt hvidløg og kød, og brun det godt. Tilsæt paprika, koriander, chilisauce og flåede tomater. Lad det småkoge i 10-15 minutter. Hæld bønnerne i, og varm chili con carne godt igennem. Smag til med salt og peber. 2. Avocadotopping: Flæk avocadoerne, tag kødet ud med en ske, og skær det i tern. Skyl tomaterne, og skær dem i tern. Rens chilien, skrab kernerne ud, og hak den fint. Riv og pres limefrugten. Bland det hele sammen. 3. Servering: Anret chili con carne i dybe tallerkner, og pynt med avocadotopping, knuste nachos og rucola. TIP: Hvis retten skal være børnevenlig, kan du udelade den friske chili i toppingen.UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Grøn linsepesto med krydrede pølser og stegte tomater – Få opskriften her
Dhal med røde linser, ingefæryoghurt og papadums – Få opskriften her
Vegetarburger med kikærtebøffer og glace – Få opskriften her
