burger
Mad

Burger de luxe med søde fritter

af Louisa Lorang 29. marts 2012
Foto: Anders Schønnemann
Jeg ved det godt. Burger mig her og burger mig dér. Men jeg bliver aldrig træt af burger. Og er der søde kartofler til, er jeg yderst tilfreds! Ugens torsdagsopskrift er burger de luxe med søde fritter. Få opskriften her

Burger de luxe med søde fritter til 2 personer

 

Fritter:

600 g søde kartofler1-2 spsk. olivenolie2-3 spsk. citronsaftsalt10-12 blade salvie 

Burger:

100 g bacon i skiver250 g champignoner i skiverlidt olie til stegningsalt300 g hakket oksekødlidt olie til stegningsalt og peber75 g god cheddar2 hjertesalater2 gode boller 

Burger dressing:

ketchup 

Opskrift - sådan laver du burger de luxe og spørde firtter

1. Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Dup dem tørre med køkkenrulle, og vend dem med en smule olie, citronsaft og salt. Bred dem ud på en bageplade, og rist dem i ovnen ved 220°. Hak salvien groft, og vend den med de varme kartofler lige inden servering.

2. Læg baconen på bagepapir, og steg den sprød i den varme ovn.

3. Rist champignonerne gyldne i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt.

4. Form kødet til to flade bøffer, og steg dem i olie på en varm pande. Krydr med salt og peber. Top dem med ost.

5. Fyld salat, bøf, champignoner og bacon i dine burgerboller, og servér straks med fritter og ketchup..

 

En god hjemmelavet burger kan man altid klemme ned. Prøv også en lækker græsk burger