
Bruschetta med bagte tomater og mozzarella
11. marts 2010Bruschetta - 8 stk.:
8 skiver italiensk brød
olivenolie
1 fed hvidløg
500 g daddel- eller cherry-tomater, gule og røde
1 spsk. olivenolie
½ spsk. balsamico
frisk eller tørret timian
2 tsk. rørsukker
peber
1-2 stk. friske (bøffel-) mozzarella
frisk hakket basilikum
flagesalt
Sådan gør du:
Skær tomaterne i halve eller tykke skiver/terninger. Vend dem med olie, eddike, sukker og krydderier, og bred dem ud på en bradepande med bagepapir. Bag dem midt i en 130° varm ovn i ca. 40 minutter. Køl dem lidt af (kan også forberedes i god tid).
Læg brødskiverne til din bruschetta på bagepapir på en plade, og dryp lidt olie over. Rist dem på begge sider i en 200° varm ovn. Gnid dem godt med halve hvidløg. Top tomaterne op på din bruschetta. Skær osten over, og riv den i trevler indefra. Bland med basilikum, og kom det øverst på bruchettaerne. Drys med flagesalt, og spis dem lune. Server gerne bruschetta med salat til.