Brød

Sunde boller med rødbede

af Louise Dandanell Ørsted 22. februar 2013
foto: Bjørn Jakobsen
Opskrift: Brug saften og kraften fra den sunde rødebede, og lav de lækreste sunde boller - og rødbedebollerne er skønne både morgen, middag og aften.

Sunde boller med rødbede

Tid: Ca. 2½ time inkl. hæve- og bagetid12 stk.

Det skal du bruge til sunde boller med rødbede:200 g rødbede25 g gær3 dl lunt vand2 tsk salt1 spsk sirup100 g 5-kornsblanding eller lignende300 g sigtet speltmelCa. 250 g hvedemel

LÆS OGSÅ: Sunde og mættende: Blomkåls-broccoli-frikadeller

Sådan laver du sunde boller med rødbede

Skræl og riv rødbederne fint.

Rør gæren ud i lidt af vandet og hæld resten i sammen med salt, sirup, rødbede og 5-kornsblanding. Rør speltmel i. Tilsæt hvedemel, til dejen er smidig og slipper bordet, uden at den er for tør. Ælt den godt igennem og stil til hævning overdækket og lunt i ca. 1 time.

Ælt dejen igennem og form 12 sunde boller. Sæt de sunde boller på en bageplade og lad dem efterhæve i ca. 30 min.

Bag bollerne ved 200 grader i ca. 15 min.

Afkøl på en rist og opbevar dem i en plasticpose.

De sunde boller med rødbede er ideelle på morgenbordet eller som tilbehør til en god suppe.

LÆS MERE: Brød smager altid bedst når det er hjemmebagt. Prøv at bag dit eget knækbrød med masser af kerner og få dig en sund morgenmad. Se opskrift på knækbrød, her