Brød

Scones naturel med abrikosmarmelade

3. april 2013
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Helt enkle og ”naturel” scones med et lille strejf af ingefær. Spis dem nybagte med lemoncurd, smør eller en god marmelade. Du får også opskriften på en enkel og nem abrikosmarmelade, som passer perfekt til alle scones og boller

Scones naturel 8-12 stk. Ingredienser:375 g hvedemel1 spsk. bagepulver2 tsk. tørret ingefær80 g koldt smør2½ dl sødmælkSådan gør du:1. Bland mel, bagepulver og ingefær. Skær smørret i terninger; smuldr det i med fingrene, til det er helt grynet. Kom mælken i, og saml hurtigt dejen.2. Del den først i 2 eller 3; tril den til kugler, og tryk dem lidt flade. Læg dem på en plade, og skær et kryds næsten helt igennem. Dejen kan pensles med vand, mælk eller æg, hvis du vil have blanke scones (dem på billedet er IKKE penslet).3. Bag dem på midterste rille i en 220° varm ovn, til de er gennembagte, lysebrune og sprøde, 14-20 minutter efter størrelse. Køl dem af på en rist, og bryd dem fra hinanden.Abrikosmarmelade 2 glas Ingredienser:250 g tørrede lyse, bløde abrikoser2 dl friskpresset appelsinsaftfintstrimlet eller revet skal af 1 økoappelsinfintrevet skal af 1 økocitron +2 spsk. friskpresset citronsaft175 g lyst rørsukker½-1 stang vaniljeSådan gør du:1. Skær abrikoserne i ret små terninger. Kom dem i en gryde med appelsinsaften, og lad det småkoge i ca. 2 minutter.2. Tilsæt appelsinskal, citronskal, citronsaft og sukker. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom dem i sammen med bælgen. Bring det i kog igen, og kog i et par minutter, til abrikoserne er tilpas bløde. Fjern gryden fra varmen.3. Kom marmeladen på rene, skoldede glas, og køl den helt af, inden glassene lukkesSe også opskriften på lækre krydrede gulerodsboller