Nemt rugbrød

10. oktober 2008
af Louise Dandanell Ørsted
Giver 1 brødTid: 20 min. + hævning og bagning50 g gær1 dl vand4 dl kærnemælk250 g rugmel1½ tsk saltCa. 350 g sigtemelRør gæren ud i det lune vand.

Giver 1 brød
Tid: 20 min. + hævning og bagning
50 g gær
1 dl vand
4 dl kærnemælk
250 g rugmel
1½ tsk salt
Ca. 350 g sigtemel

Rør gæren ud i det lune vand. Hæld kærnemælk i sammen med salt, rugmel, og sigtemel. Ælt dejen igennem, den skal kunne slippe fadet, men ikke være for fast. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Ælt dejen igennem og form den til et rugbrød. Læg den i en smurt rugbrødsform og lad den hæve til dobbelt størrelse. Prik i dejen med en gaffel, pensl med vand og bag den på nederste rille ved 175 grader i ca. 1½ time. Check brødet efter 1¼ time. Afkøl brødet på en rist.