
Gulerodsboller - lækre og saftige
10. september 2010Gulerodsboller - 10 stk:
Ingredienser:
5 dl kogende vand
125 g (1½ dl) knækkede hvedekerner
25 g gær
½ spsk. groft salt
2 tsk. stødt spidskommen
200 g groft revne gulerødder
200 g fintsigtet økologisk speltmel
ca. 300 g sigtet økologisk hvedemel
Er du ikke til gulerodsboller, så prøv en gulerodskage! Få Morten Heibergs opskrift her
Sådan laver du gulerodsboller:
Hæld det kogende vand over hvedekernerne, og lad det stå og trække i ½ time. Rør gæren ud i sammen med krydderierne. Rør gulerødder og speltmel i. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og rør dejen rigtig godt i et par minutter. Den skal være ret blød. Drys mel over, og stil dejen til dine gulerodsboller til hævning med film over i minimum 1½ time - gerne natten over i køleskabet. Tag den ud, og brug en stor ske til at forme dine gulerodsboller med. De må gerne være uregelmæssige i størrelsen. De ubagte gulerodsboller skal efterhæve i ½ time på pladen. Drys med mel, og bag bollerne på næstnederste rille i en 210° varm ovn i 15-20 minutter. Afkøl på en rist. Gulerodsboller kan sagtens fryses.
Jeg brugte økologisk mel fra Skærtoft Mølle. Det giver en god smag, men andre typer kan bruges
PRØV OGSÅ: Vores lækre gulerodskage med limecreme
PRØV OGSÅ: Gulerodskage uden mel og sukker