gulerodsboller
Brød

Gulerodsboller - lækre og saftige

af Susanne Palmqvist 10. september 2010
Foto: Anders Schønnemann
Gode gulerodsboller med masser af fibre. Spis dem til salaten, eller flæk dem, og læg dem sammen med ost eller godt pålæg. Kan smøres med hummus, pesto eller andet godt

Gulerodsboller - 10 stk:

Ingredienser:

5 dl kogende vand125 g (1½ dl) knækkede hvedekerner25 g gær½ spsk. groft salt2 tsk. stødt spidskommen200 g groft revne gulerødder200 g fintsigtet økologisk speltmelca. 300 g sigtet økologisk hvedemel

Er du ikke til gulerodsboller, så prøv en gulerodskage! Få Morten Heibergs opskrift her

Sådan laver du gulerodsboller:

Hæld det kogende vand over hvedekernerne, og lad det stå og trække i ½ time. Rør gæren ud i sammen med krydderierne. Rør gulerødder og speltmel i. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og rør dejen rigtig godt i et par minutter. Den skal være ret blød. Drys mel over, og stil dejen til dine gulerodsboller til hævning med film over i minimum 1½ time - gerne natten over i køleskabet. Tag den ud, og brug en stor ske til at forme dine gulerodsboller med. De må gerne være uregelmæssige i størrelsen. De ubagte gulerodsboller skal efterhæve i ½ time på pladen. Drys med mel, og bag bollerne på næstnederste rille i en 210° varm ovn i 15-20 minutter. Afkøl på en rist. Gulerodsboller kan sagtens fryses.Jeg brugte økologisk mel fra Skærtoft Mølle. Det giver en god smag, men andre typer kan bruges

PRØV OGSÅ: Vores lækre gulerodskage med limecreme

PRØV OGSÅ: Gulerodskage uden mel og sukker