Brød

Daddel-valnødde-brød

af Susanne Palmqvist 13. januar 2011
Foto: Anders Schønnemann
Dadler og nødder giver en skøn smag til dette brød, eller nærmere, kage. Den er kun let krydret, for citrusfrugterne giver også smag

fintrevet skal af ½ citronfinrevet skal af ½ appelsin2 dl saft af appelsin + citron200 g dadler uden sten140 g blødt smør100 g rørsukker50 g mørkt muscovadosukker3 æg (M/L)100 g hakkede valnødde- eller pekannøddekerner2oo g kamut-fuldkornsmel (fra Urtekram, også kaldet kæmpedurum)2 tsk. st. muskatnødevt. 1 tsk. st. ingefær2 tsk. bagepulverKan du ikke få det mel, der står i opskriften, kan du bruge en anden type fuldkornsmel eller groft speltmel.Riv skallen på citrusfrugterne. Pres og bland saften, og mål den af. Hak dadlerne groft, og overhæld dem med citrussaft og -skal. Lad dem trække i 1 time, hvis du har tiden til det. Pisk smørret og de to slags sukker godt sammen. Pisk æggene i, ét ad gangen. Hæld væden fra dadlerne - gem den! - og vend dadlerne i sammen med de (gerne fint)hakkede nødder. Bland mel, krydderier og bagepulver, og rør det i. Kom væden fra dadlerne i til sidst, til dejen er lind/blød, men ikke tynd. Kom dejen i en sandkageform med bagepapir. Glat overfladen. Bag brødet på næstnederste rille i en 175° varm ovn i ca. 1 time. Mærk med en nål, om det er gennembagt. Lad det køle helt af i formen. Opbevar den i en plastpose.RELEVANTE LINKS