Brydebrød med lækkert fyld 10 stk.
Tid: 30 minutter. Hævetid: I alt 50 minutter. Bagetid: 14 minutter
DET SKAL DU BRUGE TIL BRYDEBRØD
1 dl sødmælk
50 g smør
25 g gær
1 æg
1 tsk. kardemomme
4 spsk. rørsukker
1 tsk. salt
300 g hvedemel
1 springform, 24 cm i diameter
FYLD
100 g mørk chokolade
50 g hasselnødder
2 dl hindbærsyltetøj
DRYS
50 g hasselnøddeflager
Er du vild med fyld i brødet ligesom det lækre brydebrød her? Så prøv Mette Blomsterbergs focaccia med rosmarin og flagesalt
Opskrift - sådan laver du brydebrød med lækkert fyld
1. Brydebrød: Varm mælk og smør langsomt op i en gryde, til smørret er smeltet, og blandingen er fingervarm. Opløs gæren i mælkeblandingen i en stor skål. Tilsæt æg, og sigt kardemomme, sukker, salt og ¾ af melet i dejen. Rør godt, til dejen er ensartet. Ælt dejen igennem med det sidste mel. Lad den hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
2. Fyld: Hak chokolade og nødder fint. Ælt dejen igennem; del den i 10 stykker, og rul dem ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Smør dem med syltetøj, og drys med chokolade og nødder. Fold kanterne ind over fyldet, og luk dejen sammen. Beklæd bunden af en springform med bagepapir, og smør siderne. Placér bollerne i formen med lukningen nedad. Der skal være lidt afstand mellem hver bolle. Drys bollerne med hasselnøddeflager, og lad dem efterhæve tildækket i 20 minutter. Bag dem i ovnen ved 200° i 12-14 minutter. Lad bollerne afkøle, før du bryder dem fra hinanden.
PRØV OGSÅ: Luciabrød med safran