Brød

Brydebrød med lækkert fyld

Bryd og nyd det friskbagte brød med lidt koldt smør på og en kop kaffe ved siden af. Her får du opskriften på brydebrød med lækkert fyld

Brydebrød med lækkert fyld 10 stk.

Tid: 30 minutter. Hævetid: I alt 50 minutter. Bagetid: 14 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL BRYDEBRØD
1 dl sødmælk
50 g smør
25 g gær
1 æg
1 tsk. kardemomme
4 spsk. rørsukker
1 tsk. salt
300 g hvedemel
1 springform, 24 cm i diameter
 
FYLD
100 g mørk chokolade
50 g hasselnødder
2 dl hindbærsyltetøj
 
DRYS
50 g hasselnøddeflager
 
 

Opskrift - sådan laver du brydebrød med lækkert fyld

 
1. Brydebrød: Varm mælk og smør langsomt op i en gryde, til smørret er smeltet, og blandingen er fingervarm. Opløs gæren i mælkeblandingen i en stor skål. Tilsæt æg, og sigt kardemomme, sukker, salt og ¾ af melet i dejen. Rør godt, til dejen er ensartet. Ælt dejen igennem med det sidste mel. Lad den hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
 
2. Fyld: Hak chokolade og nødder fint. Ælt dejen igennem; del den i 10 stykker, og rul dem ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Smør dem med syltetøj, og drys med chokolade og nødder. Fold kanterne ind over fyldet, og luk dejen sammen. Beklæd bunden af en springform med bagepapir, og smør siderne. Placér bollerne i formen med lukningen nedad. Der skal være lidt afstand mellem hver bolle. Drys bollerne med hasselnøddeflager, og lad dem efterhæve tildækket i 20 minutter. Bag dem i ovnen ved 200° i 12-14 minutter. Lad bollerne afkøle, før du bryder dem fra hinanden.
 
 
Læs mere om: