Fyld sensommerens blommer i en kage. Som her i de sprøde blommesnitter der passer perfekt til en god kop kaffe eller te. Her får du opskriften på blommesnitter med crumble-top
30 min4 personer
BUND
150 g smør
250 g hvedemel
75 g sukker
1 æg
300 g blommemarmelade (fås i specialbutikker)
CRUMBLE-TOP
155 g smør
150 g hvedemel
75 g sukker
75 g havregryn
Opskrift - sådan laver du blommesnitter med crumble-top
1. Bund: Smuldr smørret i mel og sukker, og arbejd det let sammen. Saml det med æg, men undgå at ælte for meget. Tryk dejen ud i en bradepande beklædt med bagepapir, og stil den på køl i 30 minutter. Fordel blommemarmeladen på bunden i et tyndt lag. 2. Crumble-top: Tænd ovnen på 180°. Smuldr smørret i mel, sukker og havregryn, til du får en let crumble-dej. Drys det over kagebunden, og bag kagen i ovnen i 30 minutter, til toppen er let gylden og crunchy. Lad kagen køle af, og skær den i snitter. PRØV OGSÅ: Muffins med blommer og chokolade