
Blommedessert i glas
30. august 2012
(6 personer)
18 modne sveskeblommer
korn og bælg af 1 stang vanilje
100 g sukker
skal og saft af 1 økoappelsin
½ dl vand
2 kanelstænger
1 l god vaniljeis
DRYS:
skal af 1 økoappelsin
ENDVIDERE:
1 ovnfast fad
Halvér og udstén blommerne, og fordel dem i et ovnfast fad. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen, gem bælgen. Mós kornene ud i sukkeret. Riv appelsinskal over blommerne; pres saften over dem, og tilsæt vand. Drys med vaniljesukkeret. Knæk kanelstængerne, og læg dem ved blommerne sammen med vaniljebælgen. Bag blommerne i en 200° varm ovn i 20 minutter, til de er møre. Afkøl dem helt. Fordel blommerne i portionsglas, hæld lidt af lagen ved, og top med et par kugler vaniljeis. Drys med appelsinskal, og servér straks.
Prøv også: Blommer og rød primadonna



