
Blomme-creme med valnødde-nougatine
7. oktober 2010
4 blade husblas
300 g modne blommer
100 g sukker
100 g hvid chokolade
4 dl piskefløde
ENDVIDERE:
50 g smør
100 g sukker
100 g valnødder
1 knsp. salt
Kom husblassen i en skål med koldt vand i 5-10 minutter, til den er blød.
Flæk blommerne, og fjern stenene. Skær dem i mindre stykker, og kom dem i en kasserolle sammen med sukkeret. Lad blommekompotten simre i 10 minutter; pres den igennem en si med en stor ske eller øse.
Smelt husblassen i den varme kompot.
Smelt forsigtigt chokoladen over vandbad, og lad den køle en smule af. Pisk imens fløden til blødt skum, og vend først den afkølede blommekompot og derefter den hvide chokolade med flødeskummet.
Fyld cremen i 4 portionsforme eller små glas, og sæt den koldt i mindst 5 timer, eller gerne natten over.
Smelt smør og sukker på panden, og kom valnødderne i. Krydr med lidt salt, og hæld massen på et stykke bagepapir, når sukkeret er gyldent. Lad det køle helt af, og skær forsigtigt lange valnøddenougatiner eller hak dem groft.
Servér blommecremen med sprøde valnødder og måske en espresso eller stærk kaffe til.
VINFORSLAG:
Banyuls, M. Chapoutier 2008, Rhone, Frankrig
FÅ INDKØBSLISTE TIL HELE GÆSTEMENUEN OG EN "SÅDAN-BLIVER-DET-NEMMERE" LISTE HER

