https://imgix.femina.dk/media/1ccc48ba529f4b3d9bbd2334fd153308.jpg
Mad

Avokado-mayo med grillede rejer

20. februar 2012
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Du kan få en rigtig god smørelse eller dip ud af et par modne avokadoer. Konsistensen bliver super god og let, når du pisker den med en mager mælk, og så har du en mayo med en flot, glad farve. Brug den i sandwich, i salater eller som dip til grøntsager eller skaldyr.

(1 glas mayo/forret til 4 personer)
1-2 modne avokadoer
½ fed hvidløg
1-2 spsk. mild olivenolie
saft af ½-1 lime
4-6 spsk. kold let- eller minimælk
salt og kværnet hvid peber
evt. finthakket basilikum eller persille

GRILLEDE REJER:
16-20 kinarejer (fra bæredygtigt opdræt)
2 spsk. olivenolie
1 fed presset hvidløg
½ tsk. tørrede chiliflager
1 spsk. hakket persille
kværnet peber

Kom de skrællede avokadoer i en blender sammen med hvidløg og 1 spsk. af olien. Kør det helt findelt. Er det for fast, så kom lidt mere af olien i. Kom mælken i, 1 spsk. ad gangen, mens blenderen kører, til konsistensen er luftig og mayonnaiseagtig. Smag til med lime, salt og peber, og evt. lidt mere olie for at gi' en rund smag.
Kan krydres med mere hvidløg, hakkede krydderurter eller revet lime/citronskal, alt efter hvad den skal bruges til. Kan opbevares i køleskab 2-3 dage.
Pil skjoldet af rejerne, men lad haleviften sidde på. Fjern den sorte tarmstreng i ryggen. Pisk de øvrige ting sammen, og vend rejerne i. Lad dem trække i 1 time. Steg eller gril dem på en meget varm pande, til de er røde og gennemvarme. Servér dem med avokadomayo smagt til med basilikum, lunt brød og citron- eller limebåde.

Wraps med and og agurk

https://imgix.femina.dk/legacy/media/dff557496ba24a3a8ef885cb697b5f62.jpg

https://imgix.femina.dk/legacy/media/9e4bd514300241d3ac14627b42b23e5e.jpg
null
https://imgix.femina.dk/legacy/media/0ff1799f47b34135b53518d23c84c568.jpg
null
https://imgix.femina.dk/legacy/media/eb93916d5bd04ad0bc5d9a282885d812.jpg

Læs også