Aftensmad

Svinemørbrad med serranoskinke

af Camilla Zarah Lawes 26. februar 2010
Foto: Columbus Leth
Serveres på en bund af kartoffelterninger og korianderpesto

1 mørbrad på ca. 700 g100 g serranoskinke3 bagekartoflerolivenolie2 kviste citrontimianhavsalt og friskkværnet peberKORIANDERPESTO:1 bundt koriander1 fed finthakket hvidløgfintrevet skal af ½ økologisk citron1 benfri sild½ dl olivenolieSAUCE:1 skalotteløg, finthakket20 g smør1½ dl hvidvin1 dl hønsefond2 dl piskefløde1 kvist citrontimianhavsalt, sukker og peber50 g bacon200 g rosenkålPYNT:citrontimian, havsaltog friskkværnet peberAfpuds mørbraden for sener og fedt. Blend de friske korianderblade helt fint med hvidløg, citronskal og benfri sild (kan udelades), hæld olien på, og blend til en ensartet pesto. Læg mørbraden på et leje af serranoskinke, smør mørbraden med korianderpesto, og svøb den i serranoskinken. Steg den på en varm pande, til den er flot gylden på alle sider. Steg mørbraden færdig i en forvarmet ovn ved 175° i ca. 25 minutter. Lad mørbraden hvile i ca. 5 minutter, før den skæres i tykke skiver.Skræl kartoflerne, skær dem i terninger på 1 cm, og rist dem på en stor pande med olivenolie. Krydr godt med timian, salt og peber. Steg dem færdige i ovnen sammen med mørbraden i ca. 10 minutter, til de er møre, men stadig har lidt bid.Sauce: Smelt smørret i en lille gryde, sautér skalotteløget klart, hæld vin på, og kog ned. Tilsæt bouillon, fløde og timianskud, og kog ind til passende konsistens. Smag til med salt, sukker og peber. Skær tykke strimler af bacon, og steg dem på en tør pande, til de er sprøde og gyldne. Blanchér og halver rosenkålene, vend dem med baconen, og kom blandingen i saucen. Læg tykke skiver af mørbrad på en bund af kartoffelterninger, og servér saucen til.