Aftensmad

Svinekoteletter med brombærkompot og kartoffelmos

1. december 2014
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Denne uges hverdagsopskrifter er lækre retter med ægte julesmag Her får du opskriften på svinekoteletter med brombærkompot og kartoffelmos

Svinekoteletter med brombærkompot og kartoffelmos til 4 personer

Hvis du ikke kan skaffe friske brombær på denne tid af året, kan du sagtens bruge frosne.   INGREDIENSER 4 svinekoteletter a 200 g olie til stegning salt   BROMBÆRKOMPOT 2 skalotteløg 2 spsk. olivenolie til stegning 4 spsk. ahornsirup 3 spsk. balsamicoeddike 1 tsk. koncentreret oksefond 200-300 g brombær salt og friskkværnet peber   KARTOFFELMOS 500 g kartofler 50 g smør 1 dl mælk 1 dl piskefløde salt 8 stilke citrontimian  

Opskrift - sådan laver du svinekoteletter med brombærkompot og kartoffelmos

  1. Forvarm ovnen til 200°. Brun koteletterne godt i olie på en (grill)pande. Drys med salt. Læg dem i et ovnfast fad, og steg dem færdige i ovnen i 8-10 minutter. Tag dem ud, og lad dem trække i 5 minutter.   2. Brombærkompot: Pil skalotteløgene, og skær dem i tynde skiver. Steg dem i olivenolie i en lille gryde i 3-4 minutter. Tilsæt sirup, og steg videre i 2 minutter. Tilsæt balsamico, oksefond, brombær, salt og peber. Lad det koge ind i ca. 3 minutter. Servér let afkølet.   3. Kartoffelmos: Kog kartoflerne i rigeligt vand uden salt, til de er netop møre. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne dampe af i gryden i 5-10 minutter. Mos kartoflerne med et piskeris eller en kartoffelmoser, og tilsæt smør, mælk og fløde, lidt ad gangen, til konsistensen er passende. Smag til med salt, og tilsæt til sidst friske timianblade.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Lammerack med krydrede hvide bønner – Få opskriften her

Helstegt kylling med gransalt og ovnbagte kartofler – Få opskriften her

Frikadeller med æble, timian og stuvet spidskål – Få opskriften her

Bygotto med rødbeder og friske krydderurter – Få opskriften her