Aftensmad

Svin i svøb og linsesalat med rodfrugter

af Susanne Palmqvist 2. marts 2022
Foto:Henrik Freek Christensen
Du kan sagtens tilberede både kød og salat i god tid. Stegen smager lige så godt varm som kold
6 personer

INGREDIENSER

  • 1 svinekam uden svær og ben (ca. 1,2 kg i afpudset vægt)
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt frisk timian, gerne citrontimian 
  • 150 g bacon i skiver
  • ufarvet bomuldssnor eller kødnåle

LINSESALAT MED RODFRUGTER

  • 3-4 rødbeder
  • 1 lille knoldselleri eller 2 pastinakker 
  • 1½ dl belugalinser
  • 2 spsk. olivenolie
  • saft af ½ citron
  • 1 bakke rucolasalat

DRESSING

  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 spsk. lys vineddike
  • 1 spsk. appelsinsaft
  • 3-4 spsk. olivenolie

1. Krydr svinekammen med salt og peber, og drys med masser af timian. Pak baconskiver omkring, og fæstn dem med snor eller kødnåle. Brun stegen godt på alle sider på en varm pande. Læg den i et ovnfast fad, og steg den midt i en 190° varm ovn i ca. 35 minutter. Lad kødet hvile i mindst ½ time. 

 

2. Linsesalat med rodfrugter: Skrub rødbederne, og kog dem i rigeligt vand i ca. 30 minutter. De skal være møre, men stadig faste. Køl dem af i koldt vand, og gnid skrællen af. Skær dem i stave. Skræl selleri eller pastinakker, og skær dem i tynde stave. Kog dem i 3-4 minutter i letsaltet vand. Læg dem i koldt vand, og lad dem herefter dryppe af. Skyl og kog linserne i letsaltet vand i 20 minutter. Dryp dem af i en sigte, og vend dem med olie og citronsaft.

 

3. Skyl og slyng rucolaen. Bland det hele sammen.

 

4. Dressing: Pil hvidløget, og pres det. Pisk alle ingredienser til dressingen sammen, og vend den i linsesalaten. Skær stegen i tynde skiver, og servér salaten som tilbehør.  

 

Opskriften er den del af en komplet gæstemiddag bestående af rugstegte sild, svin i svøb og frugtsalat. Få opskrifterne til forret og dessert her

Forret: Rugstegte sild med kirsebæreddike og kaperssalat – få opskriften her

Dessert: Frugtsalat med limoncello og vaniljecreme – få opskriften her