Mad
10. februar 2022

Frugtsalat med limoncello og vaniljecreme

Frugtsalat rigtig favoritdessert. Hvis du ønsker en lidt mere crunchy udgave, kan du blande hakkede, usaltede pistacienødder eller valnødder i frugtsalaten.
Af: Susanne Palmqvist
Frugtsalat med limoncello og vaniljecreme

Foto:Henrik Freek Christensen

Frugtsalat rigtig favoritdessert. Hvis du ønsker en lidt mere crunchy udgave, kan du blande hakkede, usaltede pistacienødder eller valnødder i frugtsalaten.
6 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 3 søde æbler
  • 3 kiwier
  • 2 pærer
  • 6 dadler
  • 3 spsk. limoncello (italiensk citronlikør)
  • 3 spsk. citronsaft
  • 3 tsk. honning

VANILJECREME

  • 1 vaniljestang
  • 2½ dl mælk
  • 4 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
  • 1 dl sukker
Annonce

Sådan laver du frugtsalat med limoncello og vaniljecreme

  1. Vaniljecreme: Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Gem dem. Kom vaniljestang og mælk i en gryde, og varm det op. Pisk æggeblommer og 1 spsk. af sukkeret lyst i en skål. Tilsæt resten af sukkeret lidt ad gangen, og pisk godt undervejs. Rør den varme mælk i skålen lidt ad gangen. Hæld hele blandingen tilbage i gryden, og varm langsomt op under omrøring, til du får en tyk creme. Den må ikke koge! Tag gryden fra varmen, og rør vaniljekorn i. Køl cremen helt af, gerne natten over.
  2. Skræl æbler, kiwi og pærer, og skær dem i små stykker. Skær dadlerne i små stykker. Bland limoncello, citronsaft og honning, og vend frugterne heri. Anret i små glas, og hæld vaniljecreme over.

Komplet gæstemiddag

Opskriften er den del af en komplet gæstemiddag bestående af rugstegte sild, svin i svøb og frugtsalat. Få opskrifterne til forret og hovedret her:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.