Mad
21. februar 2022

Rugstegte sild med kirsebæreddike og kaperssalat

Kirsebæreddiken klæder de sprøde sild, men du kan evt. bruge æbleeddike i stedet
Af: Susanne Palmqvist
https://imgix.femina.dk/media/article/1451-gaestemad-forret.png

Foto:Henrik Freek Christensen

Kirsebæreddiken klæder de sprøde sild, men du kan evt. bruge æbleeddike i stedet
6 personer

INGREDIENSER

  • 6 dobbelte sildefileter
  • 1½ dl rugmel
  • salt og friskkværnet peber
  • smør og olie til stegning

KAPERSSALAT

  • 1 bakke blandede salatblade
  • 2-3 små rødløg
  • 1 dl soltørrede kirsebær eller tranebær
  • 1 dl små kapers

DRESSING

  • 2 spsk. kirsebæreddike
  • 2 tsk. flydende honning
  • 4-5 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

TILBEHØR

  • ristet rugbrød
Annonce

1. Klip finnerne af sildene, og dup fileterne helt tørre. Fold dem sammen. Bland rugmel, salt og peber, og vend sildene heri. Lad dem hvile i 15 minutter. Steg dem gyldne i smør og olie på en pande. Hold dem evt. lune i ovnen.

2. Kaperssalat: Skyl salaten. Pil løgene, og skær dem i tynde skiver. Hæld kogende vand over de tørrede bær, og hæld det fra efter 10 minutter. Bland det hele sammen.

3. Dressing: Pisk alle ingredienser til dressingen sammen.

4. Anret lidt salat på hver tallerken, og læg den lune sild ved siden af. Hæld en stribe dressing hen over. Servér med ristet rugbrød og evt. mere dressing

TIP: Belugalinser er små sorte linser, der ligner den dyre kaviar med samme navn en smule.

Opskriften er den del af en komplet gæstemiddag bestående af rugstegte sild, svin i svøb og frugtsalat. Få opskrifterne til hovedret og dessert her

Hovedret: Svin i svøb og linsesalat med rodfrugter – få opskriften her

Dessert: Frugtsalat med limoncello og vaniljecreme – få opskriften her

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.