rødspættefileter
Aftensmad

Stegte rødspættefileter med rødbedesalat og honning-skyr

28. januar 2016
af Christian Bitz
Food-styling: Marie Melchior, Foto: Line Falck
Panér fiskefileterne i rugmel og få en lidt grovere stegeskorpe, som både er sprød og sund. Her får du opskriften på stegte rødspættefileter med rødbedesalat og honning-skyr

Stegte rødspættefileter med rødbedesalat og honning-skyr til 4 personer

Tid: 30 minutter   DET SKAL DU BRUGE TIL STEGTE RØDSPÆTTEFILETER 8 rødspættefileter 100 g rugmel salt og friskkværnet peber 1 spsk. smør + 1 spsk. olivenolie til stegning   RØDBEDESALAT 200 g rødbeder 200 g knoldselleri 4 gulerødder ½ bundt bredbladet persille 4 spsk. kapers saft af 1 usprøjtet citron 4 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber   HONNING-SKYR 2 dl skyr 2 spsk. dijonsennep 1 spsk. flydende honning salt og friskkværnet peber   TIL SERVERING 1 usprøjtet citron   Servér rødspættefileter på den klassiske måde. Få opskriften på rødspættefilet med persillesauce her  

Opskrift - sådan laver du stegte rødspættefileter med rødbedesalat og honning-skyr 

  1. Rødbedesalat: Skræl rødbeder og knoldselleri, og skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Skræl gulerødderne, og riv dem groft på et rivejern. Skyl og hak persillen. Bland rødbeder, knoldselleri, gulerødder, persille, kapers, citronsaft og olie i en skål. Krydr med salt og peber.   2. Honning-skyr: Rør skyr, sennep og honning sammen i en skål, og smag til med salt og peber.   3. Rædspættefileter: Dup fiskefileterne tørre med køkkenrulle. Hæld rugmel i en dyb tallerken, og vend fileterne i melet. Krydr fileterne med salt og peber, og steg dem i smør og olie på en pande i 3 minutter på hver side.   4. Servering: Skyl citronen, og skær den i både. Servér salat og fiskefileter med honning-skyr og citronbåde til.

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

Mandag: Grøn vintersauté med sprød bresaola og croutoner - Få opskriften her

Tirsdag: Estragonkylling med sennep og grøntsager - Få opskriften her

Torsdag: Sellerisuppe med mandelmælk, perlespelt og persille - Få opskriften her

Fredag: Koteletter med blomkålspuré - Få opskriften her