Stegte rødspættefileter med rødbedesalat og honning-skyr til 4 personer
Tid: 30 minutter
DET SKAL DU BRUGE TIL STEGTE RØDSPÆTTEFILETER
8 rødspættefileter
100 g rugmel
salt og friskkværnet peber
1 spsk. smør + 1 spsk. olivenolie til stegning
RØDBEDESALAT
200 g rødbeder
200 g knoldselleri
4 gulerødder
½ bundt bredbladet persille
4 spsk. kapers
saft af 1 usprøjtet citron
4 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
HONNING-SKYR
2 dl skyr
2 spsk. dijonsennep
1 spsk. flydende honning
salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
1 usprøjtet citron
Servér rødspættefileter på den klassiske måde. Få opskriften på rødspættefilet med persillesauce her
Opskrift - sådan laver du stegte rødspættefileter med rødbedesalat og honning-skyr
1. Rødbedesalat: Skræl rødbeder og knoldselleri, og skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Skræl gulerødderne, og riv dem groft på et rivejern. Skyl og hak persillen. Bland rødbeder, knoldselleri, gulerødder, persille, kapers, citronsaft og olie i en skål. Krydr med salt og peber.
2. Honning-skyr: Rør skyr, sennep og honning sammen i en skål, og smag til med salt og peber.
3. Rædspættefileter: Dup fiskefileterne tørre med køkkenrulle. Hæld rugmel i en dyb tallerken, og vend fileterne i melet. Krydr fileterne med salt og peber, og steg dem i smør og olie på en pande i 3 minutter på hver side.
4. Servering: Skyl citronen, og skær den i både. Servér salat og fiskefileter med honning-skyr og citronbåde til.
Få indkøbslisten til hele ugen her
Mandag: Grøn vintersauté med sprød bresaola og croutoner - Få opskriften her
Tirsdag: Estragonkylling med sennep og grøntsager - Få opskriften her
Torsdag: Sellerisuppe med mandelmælk, perlespelt og persille - Få opskriften her
Fredag: Koteletter med blomkålspuré - Få opskriften her
Læs også
Aftensmad
Paneret rødspætte med grov remoulade