Aftensmad

Steaksandwich med oliventapenade

af Camilla Zarah Lawes 27. juli 2015
Foto: Columbus Leth
Madplan for uge 30: Ugens fredagsopskrift er steaksandwich med oliventapenade. Få opskriften

Steaksandwich med oliventapenade til 4 personer

Skal det gå lidt tjept, kan du købe oliventapenade i glas i stedet for at lave den selv.    Tid: 25 minutter.   DET SKAL DU BRUGE 3 oksebøffer, f.eks. entrecote lidt olie til stegning salt og friskkværnet peber 8 skiver godt brød, gerne lidt groft ½ bakke frisk babyspinat ½ frisésalat 2 nye løg 1 glas grillet artiskok i olie evt. 4 træspyd   OLIVENTAPENADE 3 dl sorte oliven uden sten 1 fed hvidløg ¼ dl olivenolie salt  

Opskrift - sådan laver du steaksandwich med oliventapenade

  1. Oliventapenade: Blend oliven med pillet hvidløg og olivenolie til en let, lind masse. Dette gøres lettest med en stavblender. Smag tapenaden til med salt.   2. Steg bøfferne i olie på en pande, først med fedtkanten nedad. Når fedtkanten er gylden og sprød, lægger du bøfferne ned og steger dem færdige på begge sider i 2-3 minutter. Tag panden af varmen, og krydr bøfferne med salt og peber. Lad dem hvile i 5 minutter, inden de skæres i skiver.   3. Rist brødskiverne let på begge sider. Smør tapenade på alle brødskiverne (gem lidt til serveringen). Skyl og nip babyspinat. Pluk og skyl salat-en. Pil løgene, og skær dem i tynde skiver. Skær grillet artiskok i skiver. Læg brødskiverne sammen 2 og 2 med fyld af salat, babyspinat, skiver af bøf, løgringe og artiskok. Stik evt. et træspyd ned gennem hver sandwich. Servér resten af tapenaden til.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Oksespyd med spinatpasta og peberfrugtsalat - Få opskriften her

Tirsdag: Grillet tun og salade niçoise - Få opskriften her

Onsdag: Bøffer med squashsalat og kartoffelbåde - Få opskriften her

Torsdag: Lam med polenta og græsk salat - Få opskriften her