Aftensmad

Speltkernesalat med nye grøntsager og krydderurter

af Susanne Palmqvist 22. juni 2010
Foto: Anders Schønnemann
Speltkerner har en fin nøddeagtig smag. Bland med masser af sprøde og farverige sommergrøntsager, så har du godt tilbehør til alle former for stegt eller grillet kød

(4 personer)1½ dl perlespeltvand + salt1 bdt. radiser i tynde skiver4-6 nye gulerødder i tynde skiver½ blomkål i små buketter2 dl bælgede friske ærter (eller fine små frosne)salatbund af krydderurter, f.eks. dild, brøndkarse og fine rucola- eller mizunasalatbladeDRESSING:1 stor tsk. dijonsennep1½ spsk. lys vineddikesaft af ½ appelsin2 spsk. olivenolie1 spsk. rapsoliesalt og kværnet peberSkyl kernerne grundigt i en sigte. Kog dem i rigeligt letsaltet vand i 15-20 minutter. Skyl igen i en sigte, og lad dem dryppe godt af. Pisk dressingen sammen; smag den til, og vend den i kernerne. Det kan trække i nogle timer. Gør alle grøntsagerne i stand, og skær dem ud så tyndt som muligt. Blomkålen kan blancheres et par minutter, hvis du ikke kan lide den rå. Frosne ærter skal bare tø op. Bland dem med kernerne. Lav en bund af nippede krydderurter og salatblade, og anret kernesalaten ovenpå.

RELEVANTE LINKS

Små rabarber-drømme