Aftensmad

Salat med gedeost og bagte tomater

af Louisa Lorang 11. august 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er salat med gedeost og bagte tomater. Få opskriften her

300 g små tomater1 spsk. flydende honning2 spsk. balsamicosalt og peber2 fed hvidløg, finthakkede2 spsk. olivenolie1 aubergineolie til stegningsalt

ENDVIDERE:½ grov fluteolivenolie100 g rucolaolivenolieæbleeddike200 g blød gedeost75 g ristede græskarkerner

Skær tomaterne i halve, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med honning, balsamico og olivenolie, og krydr med salt og peber og halvdelen af hvidløget. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200° i ca. 25 minutter. Lad dem køle lidt af på pladen.Skær auberginen i skiver, og steg dem i olie på en varm pande, til de er gyldne. Vend dem, og fordel resten af hvidløget på dem. Lad dem dryppe af på køkkenrulle, og krydr dem med salt.Skær fluten i skiver; dryp med olivenolie, og rist skiverne på en varm pande eller grillpande.Vend rucolaen med olie og eddike, og anret den på to store tallerkener. Top med tomater, aubergine, gedeost og græskarkerner, og servér straks med ristet brød.Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER