Aftensmad

Rustik bønnesalat

af Gitte Heidi Rasmussen 10. maj 2013
foto: Bjørn Jakobsen
Opskrift: Sæt denne salat på bordet som enten hovedret eller tilbehør - den er fyldt med tomater, bønner og lækre krydderier

Sorte bønner og tomat i garam masala (Tid: 30 min. + Evt. iblødsætning og kogning af bønnerne)

Ingredienser

(Hovedret: 2 pers., Tilbehør: 4 pers.)

150 g sorte bønner

1 løg

1 stor rød chili

Olie

½ tsk korianderfrø

1 tsk garam masala

½ tsk gurkemeje

½ kg cocktailtomater

Salt, peber

1 bdt. koriander LÆS MERE: Flere opskrifter med bønner? Prøv en lækker kyllingesalat med to forskellige slags bønner, se opskriften her

Fremgangsmåde

Læg bønnerne i blød natten over i rigeligt med koldt vand.

Hæld vandet fra, skyl bønnerne i koldt vand og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 30 min.

Hak løget og snit chilien (uden kerner) fint.

Rist korianderfrøene i olie, til de begynder at poppe.

Tilsæt garam masala, gurkemeje, løg og chili, og rist, til løgene er møre.

Halvér tomaterne og skrab kernerne ud med en ske.

Hæld tomat og bønner ved løgene og steg i 3-4 min., til tomaterne er møre.

Smag til med salt og peber, drys godt med koriander og servér med naanbrød som selvstændig ret eller som tilbehør til f.eks. hakkebøf eller kotelet. LÆS MERE: Lav lækre og saftige lammechops, og server bønnesalaten til. Find opskrift på lammechops her