Aftensmad

Rødtunge med ricotta og spinat

af Anne Larsen 28. oktober 2009
Kogt fisk smager dejligt, og det gør den ikke ringere, hvis man ruller fisken sammen om lidt grønt fyld.

Tid: 30 min. Til 4 personer8 rødtungefileter8 spsk ricottaost100 g babyspinat200 g grønkål200 g gulerod200 g persillerødder1 rødløg4 tsk olivenolieSaften fra 1 citronHavsaltFriskkværnet sort peberTilbehør:Lyst groft brødBred fiskene ud, smør dem med ricottaost (italiensk hytteost) og læg skyllet og tør babyspinat over, krydr med salt og peber.Læg fisken i et ovnfast fad på bagepapir og dryp den med citron eller hvidvin. Bag fisken ved 180 grader i 15 min.Skræl imens rødderne og skær dem i penne, dryp dem med citron og lidt olie og kog dem 3-5 minutter.Det sidste minut kommes så rensede stykker grønkål og rødløgsbåde ved.Hæld vandet fra, dryp igen med citron og olie og anret rødderne med fisken ovenpå.Proteinenergi: 32 pct. Fedtenergi: 21 pct. Kulhydratenergi: 47 pct. 469 kcal pr. personFind flere opskrifter her