Aftensmad

Rødløgstærte

af Louisa Lorang 18. oktober 2010
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er rødløgstærte. Få opskriften her

Rødløgstærte

100 g hvedemel100 g groft mel100 g koldt smør1 tsk. salt2-3 spsk. koldt vand

ENDVIDERE:5 rødløg3 fed hvidløglidt olie og smør til stegning1 tsk. sukker1 håndfuld plukket timian1 æg1 dl mælk100 g revet parmesan

TILBEHØR:100 g blandet salat, vendt med olie og eddike

Tænd ovnen på 180°.Bland mel, smør og salt sammen, til det har konsistens som brødkrummer. Saml dejen med en smule koldt vand (dejen kan lynhurtigt laves i en foodprocessor). Smør en tærteform på ca. 22 cm, og pres dejen ud i formen. Prik den med en gaffel, og bag den i den varme ovn i 10 minutter.Skær løg og hvidløg i skiver, og sautér dem i lidt smør og olie i en stor, varm gryde. Tilsæt sukker, og lad dem stege stille og roligt i ca. 10 minutter, til de er bløde. Smag til med timian og salt, og lad dem køle en smule. Pisk æg, mælk og parmesan sammen, og bland det sammen med løgene. Bag tærten i den varme ovn i ca. 40 minutter, eller til den er gennembagt. Servér straks med salat til.Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER