Aftensmad

Risnudler med kinarejer

af Lynn Andersen 9. september 2009
TID: 30 min.350 g flade risnudler350 g kinarejer, skallerne fjernet2 tsk finthakket citrongræs1 tsk finthakket ingefær1 tsk finthakket hvidløg½ tsk

TID: 30 min.350 g flade risnudler350 g kinarejer, skallerne fjernet2 tsk finthakket citrongræs1 tsk finthakket ingefær1 tsk finthakket hvidløg½ tsk salt2 spsk olie1½ dl kokosmælk1½ dl kraftig bouillon6 spsk citronsaft2 tsk sojasauce2 tsk chilisauce2 tsk stødt koriander1 stort løg, i tynde skiver1 rød peberfrugt, i tynde skiver1 citron, skåret i både1 bundt frisk korianderTilbered nudlerne efter vejledningen på pakken. Bland rejerne i en stor skål med citrongræs, ingefær, hvidløg og salt. Stil det til side.Varm 1 spsk af olien i en wok eller en stegepande, til den er rygende. Tilsæt rejerne og steg, indtil rejerne lige er gennemvarme - ca. 3 min. Tag dem op, gem evt. sky/saft og tør wokken ren.Bland kokosmælk, bouillon, citronsaft, sojasauce og chilisauce i en lille kasserolle og bring det i kog. Varm den sidste spsk olie i wokken. Tilsæt koriander og løg og steg indtil løgskiverne er møre - ca. 4 min. Tilsæt rød peberfrugt, og steg blandingen 1 min.Hæld vandet fra nudlerne og hæld dem i peberfrugt- og løgblandingen og hæld evt. sky/saft fra rejerne ved. Kog over middelstærk varme, rør hele tiden indtil al væsken er fordampet. Kom rejerne i, og varm dem igennem. Serveres straks med citronbåde og koriander.

Prøv også:Kyllingefilet med nudler og broccoliAsiatiske frikadeller mednudler og thai-salatWokret med kylling og grønt