Aftensmad

Quinoasalat med citronmarineret svin

30. september 2013
af Restaurant Forum
Jeg er vild med quinoas konsistens. Her er der nærmest lige så mange krydderurter som quinoa. Det giver en helt fantastisk salat. Toppet med svinekød er det et perfekt måltid

Quinoasalat med citronmarineret svin

INGREDIENSER

2 dl quinoasalt

SVIN400 g mørt svinekød i strimlerolivenolie½ dl citronsaft2 spsk. flydende honningsalt

MANDLER100 g mandler

SALAT3 håndfulde bredbladet persille2 håndfulde dild1 bundt purløg2 håndfulde kørvel2 håndfulde mynte

TIP: Salaten kan også bruges uden kød, som en smuk tilbehørssalat.

Opskrift - sådan laver du quinoasalat med citronmarineret svin

1. Skyl quinoaen, og kog den mør i ca. 15-20 minutter i usaltet vand. Salt den, og dræn vandet fra den. Lad den dryppe godt af.

2. Brun kødet i olivenolie på en varm pande. Kom citron og honning på panden, og lad det koge næsten væk. Krydr med salt.

3. Rist imens mandlerne på en tør, varm pande (eller i ovnen, hvis du alligevel skal have den kørende). Lad dem køle, og hak dem groft.

4. Hak krydderurterne fint, og vend dem med lun quinoa, olivenolie og salt.

5. Anret salaten toppet med svinekød og mandler, og servér straks.