Aftensmad

Quinoa-frikadeller med salat

af Louisa Lorang 12. april 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er quinoa-frikadeller med salat. Få opskriften her

Vegetarfrikadeller af quinoa. Quinoa har et meget højt indhold af protein, så det er den perfekte erstatning for kød. Og så smager det så-å-å dejligt!

1 dl quinoagryn1 fed hvidløg, hakket1 løg, hakket200 g champignoner, hakkedeolivenolie100 g babyspinatsalt og peber1 ægolie til stegning

SALAT:saft af 1 citron1 spsk. flydende honning3 spsk. olivenolie1 hovedsalat1 avokado i skiver100 g oliven100 g feta

TILBEHØR:evt. groft brød

Skyl quinoaen, og kog den mør under låg i 15-20 minutter. Sautér imens hvidløg, løg og champignoner i olivenolie på en varm pande. Lad det hele sautere i 4-6 minutter, til det er mørnet. Tilsæt spinat, og lad den akkurat falde sammen. Kom hele pandens indhold op i en si, og lad det dryppe af. Vend det hele sammen med quinoa og æg. Form 6-8 frikadeller af "farsen", og steg dem gyldne og sprøde i olie på en varm pande.Rør citronsaft, honning og olie sammen. Pluk salaten, og anret den med avokado og oliven. Dryp med dressingen, og top med smuldret feta. Servér straks quinoa-frikadeller med salat og evt. brød.Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER