Aftensmad

Persillerods-suppe med torsk

af Louisa Lorang 24. januar 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er persillerods-suppe med torsk. Få opskriften her

300 g persillerod100 g kartoffel1 løg, hakket3 fed hvidløg, hakkedelidt olie5 kviste timian(bundet med kødsnor)2 dl hvidvin6 dl vand2 håndfulde plukketbredbladet persille1 dl piskeflødesaltENDVIDERE:300 g torsk uden ben og skind (eller anden hvid fisk)lidt olie til stegningsaltTILBEHØR:1 lille bundt kørvel1 spsk. citronsaftgroft brødSkræl persillerod og kartoffel, og skær begge dele i terninger. Sautér persillerod, kartoffel, løg og hvidløg i lidt olie i en stor gryde. Det skal ikke tage farve. Kom timian i gryden, og hæld vinen på. Lad det koge op. Tilsæt vandet, og lad suppen koge under låg i 35-40 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre. Fisk timianen op, og tilsæt persille og fløde. Lad suppen koge op. Blend den med en stavblender, og smag til med salt. Du kan si den, hvis du synes. Selv gør jeg det ikke.Rist imens fisken i lidt olie på en varm pande. Lad den stege næsten færdig. Tag panden af varmen; vend fisken, og lad den stege færdig på eftervarmen. Krydr med salt.Servér suppen i varme dybe tallerkener. Anret fisken oven i suppen, og top med lidt plukket kørvel vendt i citronsaft. Servér straks med groft brød til.Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER