Aftensmad

Oksespyd med chiliolie og fennikelsalat

Af Louisa Lorang 1. juli 2021
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er oksespyd med chiliolie og fennikelsalat. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 30 min

Det skal du bruge

  • 400 g hakket oksekød
  • ½-1 tsk. chiliflager
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1-2 spsk. mel
  • 1 æg
  • lidt olie til stegning
  • salt

Salat

  • 1½ dl perlebyg
  • 1 fennikel
  • 3-4 spsk. olivenolie
  • ¼ dl citronsaft
  • 1 håndfuld ærteskud
  • salt og peber

Tilbehør

  • citronbåde
  • chiliolie eller chilisauce

Lav en nem, dejlig olie til oksespyddene. Overskud kan gemmes køligt i et par dage.

Opskrift - Sådan laver du oksespyd med chiliolie og fennikelsalat

  1. Skyl perlebyggen, og kog den mør, det tager 15-20 minutter. Dræn overskydende vand fra.
  2. Skær fenniklen i tynde skiver, gerne på mandolinjern, og vend med olie, citronsaft og korn.
  3. Smag til med salt og peber, og vend ærteskud i lige inden servering.
  4. Rør kødet med salt, chili, hvidløg, citronsaft, mel og æg. Form det til aflange pølser, og steg pølserne i lidt olie på en varm pande. Sæt dem på spyd.
  5. Servér spyd med chiliolie eller chilisauce, citronbåde og kornsalat.

 

TIP: Lav en nem chiliolie af 1 tsk. sød paprika, ½ tsk. cayennepeber og ¼ dl god olivenolie. Den er også skøn til torsdag.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

TIRSDAG: Sauté af svinekød og asparges - Få opskriften her

ONSDAG: Rimmet havkat med sommermos - Få opskriften her

TORSDAG: Spinat-frittata med pecorino - Få opskriften her

FREDAG: All-in-one-kylling med peberfrugt - Få opskriften her