mørbrad og rødkålssalat
Aftensmad

Mørbrad og rødkålssalat med perlespelt og appelsin

26. november 2015
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
De knaldrøde granatæblekerner giver saft og syrlighed til rødkålssalaten. Her får du opskriften på mørbrad og rødkålssalat med perlespelt og appelsin
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 svinemørbrad, ca. 450 g
  • 50 g mandler
  • skal af 1 usprøjtet appelsin
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 spsk. olivenolie til stegning

RØDKÅLSSALAT

  • 2 dl perlespelt
  • ½ rødkål
  • 2 appelsiner
  • 1 granatæble
  • ¼ bundt bredbladet persille
  • 3 spsk. rapsolie
  • salt og friskkværnet peber
  • lidt frisk timian
  • evt. skovsyrer

Opskrift - sådan laver du mørbrad og rødkålssalat med perlespelt og appelsin

1. Tænd ovnen på 180°. Afpuds mørbrad. Hak mandlerne groft, og riv appelsinskallen fint. Vend mandler, appelsinskal, salt og peber sammen i en skål. Steg mørbraden i olie på en pande, til den er brunet på alle sider. Rul mørbraden i mandelblandingen, læg den på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg den færdig i ovnen i 10 minutter. Lad den hvile i 5 minutter, og skær den i 4 stykker.

2. Rødkålssalat: Kog perlespelt efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og skyl spelten i koldt vand. Afdryp i en sigte. Snit rødkålen fint. Skræl appelsinerne, og skær dem i fileter uden hinder – gem saften, som løber fra. Halvér granatæblet, og frigør de spiselige kerner. Skyl og nip persillen. Rør appelsinsaft, olie, salt og peber sammen i en skål. Vend dressingen sammen med rødkål, spelt, granatæblekerner og persille, og pynt med timian og evt. skovsyre. Servér som tilbehør til den varme mørbrad.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Laksefilet med bagte rodfrugter og tranebærpasta - Få opskriften her

Onsdag: Andebryst med abrikoser, stegte kartofler og rosenkål - Få opskriften her

Torsdag: Frikadeller med julesmag og lun kartoffelsalat - Få opskriften her

Fredag: Flæskesteg med bagte rodfrugter og jordskoksalat - Få opskriften her

Læs også