Aftensmad

Linsesuppe a la mormor

af Louisa Lorang 10. november 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er linsesuppe a la mormor. Få opskriften her

1 dl røde linser1 stort, hakket løg1 spsk. olivenolie2 stilke bladselleri i tynde skiver1 l kogende grøntsags-bouillon, gerne Herbamare-salt og peber ENDVIDERE:1 håndfuld plukketbredbladet persille1 rødløg i tynde skiver1 æble skåret i små terningeræbleeddike TILBEHØR:2 gode, ristede pølsergroft brødSkyl linserne, og lad dem dryppe af. Sautér løget i olivenolien i en varm gryde. Kom linserne på. Ingen af delene skal tage farve, men må gerne sautere i et par minutter. Kom bladsellerien ved, og sautér i yderligere 1 minut.Hæld den kogende bouillon på, og lad suppen snurre under låg i 25 minutter, eller til linserne er helt udkogte. Blend suppen, og smag den til med salt og peber. Vend persille, løg og æble med en smule eddike. Anret suppen i varme, dybe tallerkener, og top med persillesalaten. Servér straks suppen med gode pølser og groft brød til.Opskriften er til 2 personer.OBS! Sæt bønner i blød til onsdagFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER