Aftensmad

Lammekoteletter med selleri-duo

af Anne Larsen 18. november 2009
Tid: 35 min.Lammekoteletter er en meget fed ting - det magreste på lammet er mørbraden. Men det skal ikke tage nydelsen ved lammekoteletter fra os.

Tid: 35 min.Lammekoteletter er en meget fed ting - det magreste på lammet er mørbraden. Men det skal ikke tage nydelsen ved lammekoteletter fra os. Skær alt synligt fedt fra - og steg kødet i ovnen, så feder det meget mindre.8 lammekoteletter1 knoldselleri2 x 1 tsk. rapsolie4 bagekartofler100 g babyspinat1 tsk rapsolie1 rødt egeløv salathovedHavsaltFriskkværnet sort peberKrydr koteletterne og læg dem på et bagepapirbelagt fad.Skær sellerien i 4 blokke a 6 x 4 cm - resten skæres i fine terninger. Skær kartoflerne i terninger.Pensl selleriblokkene med olie, krydr med salt og peber og læg dem på fadet med kødet. Steg koteletterne ved 190-200 grader i 12-15 min., efter ønsket rødme. Tag dem ud og lad sellerien få endnu 5-8 min.Rist selleriterningerne gyldne og sprøde på panden, krydr med salt og peber. Kog imens kartoffelterningerne møre og mos dem med spinaten og olien, smag til med salt og peber.Anret salaten med koteletterne, mosen og de to slags selleri.Proteinenergi: 29 pct.Fedtenergi: 21 pct.Kulhydratenergi: 50 pct.363 kcal pr. person