Aftensmad

Lammekoteletter med lun hvid bønnehummus

af Louisa Lorang 1. marts 2022
Foto: Stine Christiansen/Skovdal
Ugens torsdagsopskrift er lammekoteletter med lun hvid bønnehummus. Få opskriften her
2 personer

INGREDIENSER

  • 250 g hvide bønner, udblødte
  • ¼ dl olivenolie
  • saft af 1 citron
  • salt

BLOMKÅL

  • ²⁄₃ blomkål i grove stykker
  • olivenolie
  • lidt citronsaft
  • salt

LAM

  • 4-6 små lammekoteletter
  • olivenolie
  • lidt bredbladet persille

Hvide bønner er super skønne, også purerede som her.

1. Skyl bønnerne, og kog dem møre i ca. 45-60 minutter. (Gem 2 dl kogte bønner til fredag!). Dræn vandet fra bønnerne, men gem det. Blend resten af bønnerne med ¼ dl olivenolie, ¼-½ dl kogevand og saft af 1 citron. Smag til med salt.

2. Rist imens blomkålen i olivenolie. Smag den til med en smule citronsaft og salt.

3. Steg koteletterne, eller grill dem på en varm grillpande. Krydr med salt og peber.

4. Anret blomkål og koteletter, og drys med persille. Servér straks med lun bønnehummus til.

TIP: Bønnehummussen kan spises både lun og kold.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Kålsalat & kødboller asian style - Få opskriften her

TIRSDAG: Pasta med tomat og salsiccia - Få opskriften her

ONSDAG: Dampet spidskål med gedeost og laks - Få opskriften her

FREDAG: Salat med hvide bønner og kylling - Få opskriften her