Aftensmad

Laksetatar, røget med Alaska-krabbe

af Ida Davidsen 1. januar 2010
Ida Davidsen smørrebrød med røget laks, King Crab, purløg, dild og basilikum.

Tid: 25 min.750 g røget laks1 spsk hakket purløg1 spsk hakket dild1 spsk hakket basilikum1 spsk hakket løvstikkeSaften af 1 limeSalt og peberPynt:150 g Alaska-krabbe (king crab)6 blade citronmelisse1 lime skåret i 6 bådeTilbehør:Ca. 2 dl balsamico-eddikeKom laks, krydderurter og limesaft i en blender og hak det let sammen - uden at det bliver for fint.Smag til med salt og peber.Vælg en udstikkerring af passende størrelse og fyld 1/6 af laksetataren i formen.Pres det lidt sammen og løft forsigtigt ringen af. Gentag med de resterende 5 portioner.Skær Alaska-krabben i små stykker og top dem op på laksetataren. Pynt med et blad citronmelisse og læg en limebåd ved hver anretning.Kog balsamicoeddiken ned til ca. 1 dl og servér den til.