Aftensmad

Laks i serranofrakke med lun quinoasalat

af Retnemt.dk (opskrift og foto), redigeret af redaktionen 17. marts 2014
4 personerDet skal du bruge:4 dl quinoa8 dl hønsebouillon fra tern1 citronsalt og friskmalet peber efter smag2 fennikel10 g dild16 cherrytomater16

4 personerDet skal du bruge:4 dl quinoa8 dl hønsebouillon fra tern1 citronsalt og friskmalet peber efter smag2 fennikel10 g dild16 cherrytomater16 mange tout ærter4 vildlaksefileter a ca. 150 g4 skiver serranoskinke4 tsk rapsolieFisken har været frosset og må ikke genindfryses. Retten skal tilberedes senest dagen efter levering.Sådan gør du:Tilberedningstid: ca. 35 minutter1. Skyl quinoagrynene i en sigte med koldt vand. Kom dem i en gryde med hønsebouillon. Riv skallen og pres saften af halvdelen af citronen i bouillonen. Del ærterne i 3 stykker på tværs.2. Bring bouillonen i kog og lad grynene simre under låg i ca. 20 minutter. Kog ærterne med i de sidste 3 min. Væden skal være absorberet - ellers hældes det overskydende fra.3. Hak fennikel og dild fint. Skær cherrytomater i kvarte.4. Tør fisken godt af med et stykke køkkenrulle og fjern skindet. Rul hver filet ind i serranoskinken. Varm olien i en stegepande og steg fisken ved mellemvarme, under låg, ca. 5 minutter på hver side.5. Rør fennikel, dild og tomaterne i quinoa'en. Juster smagen med salt og peber. Fordel quinoa'en på 4 tallerkener. Læg fisken ovenpå og pynt med resten af citronen skåret i både.Næringsindhold pr. person:Energi: 2897 KJ (692Kcal)Energy (KJ) Energy (kcal) Energi (%)Protein 753 180 26Kulhydrat 1122 268 39Fedt 1022 244 35Få opskriften og alle de friske råvarer leveret til døren fra RetNemt.dk. Læs mere om madplaner og måltidskasser.