Aftensmad

Krydret lam med spinat

17. september 2009
af Lone Kjær
TID: 1 timeDenne smagfulde lammegryde mætter godt, når den serveres med en skål couscous. Du kan også spise ris eller bulgur til, hvis du bedre kan

TID: 1 timeDenne smagfulde lammegryde mætter godt, når den serveres med en skål couscous. Du kan også spise ris eller bulgur til, hvis du bedre kan lide det.1 rødløg1 rød chili1 spsk rapsolie500 g afpudset lammekød, skåret i terninger2 fed hvidløg1 spsk frisk ingefær1 tsk stødt spidskommen1 tsk stødt koriander½ liter bouillon200 g spæde spinatblade50 g rosiner1 dl yoghurt naturel 3,5%Salt og peber25 g mandelflagerTilbehør:250 g couscous1. Hak rødløget. Flæk chilien, fjern kernerne og hak chilien.2. Varm olien i en gryde og brun kødet. Tilsæt rødløg, chili, presset hvidløg, ingefær, spidskommen og koriander og vend det godt sammen.3. Hæld bouillon på og lad kødet simre under låg i ca. 40 min. ved svag varme.4. Tag låget af gryden og kog væden ind, ca. 10 min.5. Skyl spinaten og lad den dryppe af. Kom spinat, rosiner og yoghurt naturel i gryderetten og varm op, til spinaten er faldet sammen. Smag til med salt og peber.6. Kog couscous'en som angivet på emballagen og servér den til lammegryden, drys mandelflager over.Energi pr. person 540 kcal.Fordeles på: protein 26%, kulhydrat 49%, fedt 25%