Aftensmad

Kartoffel-porre-tærte

af Louisa Lorang 12. januar 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er kartoffel-porre-tærte. Få opskriften her

Kartoffel-porre-tærte

Vælg de oste, du bedst kan lide, til tærten. Brug f.eks. også primadonna, cheddar, pecorino eller grana padano

100 g hvedemel100 g rugmel1 tsk. salt125 g koldt smør i terninger1-2 spsk. koldt vandsmør til formen

ENDVIDERE:1 lille bagekartoffelolivenolie3 porrer2 æg1 dl drænet yoghurt½ dl mælksalt og peber100 g taleggio i terninger50 g revet parmesan

TILBEHØR:bitre salaterolivenolie og æbleeddike

Bland hvedemel, rugmel og salt sammen. Ælt smørret i. Saml dejen med en smule iskoldt vand. Sæt dejen koldt i 15-20 minutter.Smør en form, og pres dejen ned i formen. Prik dejen med en gaffel. Forbag bunden ved 200° i 10 minutter.Skræl imens kartoflen, og skær den i 2 cm store grove terninger. Rist dem i olie på en varm pande i 6-8 minutter. De må gerne blive let gyldne.Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER